Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Ciasto
- 50 g oleju
- 4 jajka całe
- 150 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 200 g mąki pszennej
- 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Sposób przygotowania:
Założyć motylek
Do naczynia wlać:
jajka + 200 g cukru + cukier waniliowy.
Ubijać 5 min/obr.4.
Dodać mąkę tortową + proszek do pieczenia + olej
Delikatnie wymieszać-obr.1-2 czas 2 min.
Wylać ciasto na małą formę ok 20/22 cm, ułożyć owoce.
Ciasto powinne być pulchne.
Piec ok.30 min. temp.180 stopni termogobieg plus górna grzałka
Porady
Ciasto piekłam w małej formie 20/22 w temperaturze 180°C przez 30 min, termoobieg plus górna grzałka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Super szybkie, smaczne i puszyste ciasto. Polecam
Super szybkie, smaczne, znika w tempie oszałamiającym, można dac mrożone: truskawki, śliwki, zeszłoroczne jabłka Na dużą blachę robię ciasto z podwójnej porcji. Zwykle daję mniej cukru Polecam!
Rewelacyjny przepis, jednak ja z powodu zepsutej wagi zrobiłam ciasto "na oko"i jego jedyna mocna strona, to zapach ( wanilii mu nie żałowałam ). Ale nie poddam się - nic z tych rzeczy - prostota tego przepisu jest dla mnie nieoceniona.
Genialne ciasto!
Szybkie, łatwe i pyszne
Już widziałem podobny przepis, to ciasto jest faktycznie dobre.