Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 06/06/15
zmieniono dnia: 06/06/15

Składniki

dodatkowo

  • 500 g truskawek
  • 1 torebki budyniu waniliowego

Ciasto

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko całe
  • 55 g cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pychotki
  1. 1. Składniki na ciasto włożyć doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 1 minuta/Ciasto"Ciasto"

  2. 2. Ciasto wyjąć z Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i włożyć do lodówki na 30 minut.

  3. 3. Schłodzonym ciastem wykleić formę do tarty, nakłuć widelcem i przykryć papierem do pieczenia, obsypać suchą fasolą.

  4. 4. Wstawić ciasto do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz 10 minut. Usunąć papier z fasolą i piec jeszcze 5 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.

  5. 5. Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka). Wyłożyć na ciasto.

  6. 6. Truskawki opłukać, osuszyć i pokroić na cząstki. Powtykać w jeszcze ciepły budyń.

    SMACZNEGO

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta budyniowa z truskawkami

Wydrukuj:

Komentarze