Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 500 g mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g masła
  • 40 g drożdży
  • 2 jajka
  • 1 białko
  • 180 ggęstej śmietany 18%
  • 150 g powideł śliwkowych
  • 2 łyżki konfitur z róży
  • Cukier puder do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć mąkę, drożdże i masło miksować 30sek./obr.4

    Dodac pozostałe składniki i wyrabiać 2min./obr.3

    Ciasto schłodzić, podzielic na 3 części, rozwałkować w kształcie koła i pokroić na 8 części. Powidła wymieszać z konfiturą nakładać na szerszą część trójkącików i zawijać rogaliki. Posmarować białkiem i posypać cukrem pudrem.

    Piec około 20min./200 C

    Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rogaliki z różą

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 29, 2015 at 20:52
    5.0

    Ja również użylam tylko powidel z róży (dokładnie marmolada z rozy z biedronki). Wyszly rewelacyjnie tylko trochę duże wyrosły tmrc_emoticons.) nastepnym razem też podziele ciasto na cztery części żeby były mniejsze. Koleżanka zamiast cukru pudru używa lukru i wychodzi niebo w gebie! Polecam!

  • lutego 17, 2015 at 05:41
    5.0

    Świetne rogaliki! Postępowałam zgodnie ze wskazowkami przepisu. Rogaliki wyszły rewelacyjnie. Zniknęły w oka mgnieniutmrc_emoticons.) 

  • lutego 19, 2011 at 15:21

    SUPER !!! moja rodzina oszalała na ich punkcie..bywa, że trzeba je robić dwa razy w tygodniu.....żeby było ich więcej zmodyfikowałam przepis i dziele ciasto na 4 a nie 3 części i używam tylko powideł z róży....POLECAM !!!