Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
30
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 12/01/16
zmieniono dnia: 15/01/16
Składniki
Na ciastka
- 100 g wiórek kokosowych
- 160 g mąki orkiszowej
- 100 g platkòw owsianych
- 100 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 1 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
- 3 łyżki miodu
- 130 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Rozgrzać piekarnik do temperatury 160 st. C
2.Masło i miód roztopić 3-4min /temp.50/obr.2
3.Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko i ucierać 1min /4 obr.
4.Dodać pozostałe składniki i mieszać 1,5 min /"Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
5.Na blaszce położyć papier do pieczenia i nakładać łyżką małe ciasteczka.
6. Piec około 15-20 min.
Ciastka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Puszne ale cukru 50% mniej dałem a i tak były słodkie. Mamy spory problem z cukrem. Każde ciasto co robie, z automatu cukier o 50% mniej.
Pycha i zawsze się udają
Bardzo smaczne ciasteczka. Polecam
Dzięki za przepis
Pyszne.
smaczne, ale jak dla mnie sa za slodkie i czuc sode.
pyszniutkie.....wyszly mi plaskie ale i tak pyszne***
Smak rewelacyjny. Tak bardzo urosły, że musiałam je kroić nożem na kwadraty. Super karmelowe w smaku. Na drugi raz zrobię malutkie, i w dużych odstępach od siebie. POLECAM
Bardzo smaczne i delikatne ciasteczka. Troche zmodyfikowalam przepis, zamiast 100g wiorek kokosowych dalam 50 g i do tego 50g mąki kokosowej ktora mi zostala jako produkt uboczny z przygotowywania mleka kokosowego. Zmniejszylam ilosc cukru do 80 g.
A one wychodzą takie miękkie czy twardawe?
Are you sure to delete this comment ?