Składniki
Polewa
- 60 g wody
- 30 g cukru wanilinowego
- 70 g kakao ciemne
- 450 g cukru
- 350 g margaryny
Ciasto
- 20 g proszku do pieczenia
- 300 g mąki tortowej
- 6 jajek
Masa serowa
- 150 g masła miękkiego w kawałkach
- 250 g cukru
- 1000 g sera białego półtłustego
- 5 jajek
- 50-60 g wiórków kokosowych (lub ominąć)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki wg podanej kolejnośći, podgrzać 20min/100st/ob.2
2. odlać pół szklanki, resztę przestudzić, najlepiej zostawiając polewę do wystygnięcia w naczyniu miksującym
1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie skłądniki wg podanej kolejności i na początku przy pomocy kopystki wymieszać 3min/ob.6
2. Wylać masę serową na ciasto i piec ok. 50min. Najlepiej sprawdzić długim patyczkiem.
3. Po wyjęciu ciasta polać je odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi.
Polewa
Ciasto
Masa serowa
Porady
Nie należy się zrażać jeśli murzynek będzie przy serze lekko mokry. To nie jest zakalec
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto przepyszne.
Ciasto wyszło super, w smaku doskonałe i sernik i warstwa kakaowa (dodałam trochę mniej cukru). Ładnie wyrosło i dużo ciasta było na dużej brytfance. Ja posypałam płatkami migdałowymi. Po upływie czasu pieczenia było dosyć miękkie co mnie przeraziło bo tak jakby było niedopieczone, ale potem okazało się że samo nabrało odpowiedniej konsystencji po wystudzeniu.
Ciasto upieczone. Dodałam o 100g mniej cukru do masy serowej. CIASTO SMAKUJE REWELACYJNIE 😊 jest puszyste, mocno czekoladowe i oczywiście polecam prawdziwy twaróg a nie coś co niby jest serem w wiaderku. POLECAM!!!!
Właśnie upiekłam na święta ,już kolejny raz jest pyszny ,pozdrawiam
Wyszedł przepyszny
Robię po raz kolejny. Kupuję twaróg w kostkach. Ten w wiaderku jest zbyt rzadki.
Ciasto smaczne i łatwe. Zrobiłam z twarogu z wiaderka i udało się, ciasto suchutkie. Zmiejszyłam ilość cukru. Polecam
Ciasto przygotowałam na święto niepodległości. Wyszło super Dałam tylko trochę mniej cukru.
idealne, robiłam już po raz kolejny i zawsze jest pyszne. Wypieki nie są moja mocną stroną ale te ciasto zawsze robi wielkie wow wśród gości.
Trafia do ulubionych- jest pyszne.
A do ciasta nie dodaje się mąki lub budyniu?
Are you sure to delete this comment ?