thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 38min
porcja/porcje/porcji
250 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Cynamonowe chrupiące ciasteczka

  • 125 gramów mąki pszennej
  • 125 gramów masła, niesolonego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 1 szczypty soli, drobnej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodaj przesianą mąkę.
    Następnie dodaj pokrojone na małe kawałki schłodzone masło, śmietanę oraz cukier waniliowy i sól.
    Wymieszaj 2 min. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2.
    Przygotowane, dość kleiste ciasto, przełóż do miski i schłodź w lodówce minimum godzinę.
    Po upływie tego czasu rozwałkuj ciasto na ok. 3 mm (w razie potrzeby można podsypać lekko mąką by się nie kleiło) i wycinaj dowolne kształy.
    Brązowy cukier wymieszać z cynamonem i jedną stronę ciastek posypać bądź zamoczyć w tej mieszaninie.
    Ciastka piec w termoobiegu w temperaturze 180°C ok 8-10 min.
    Smacznego tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cynamonowe chrupiące ciasteczka

Wydrukuj:

Komentarze