thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Bułki z rabarbarem

  • 50 gramów drożdży świeżych
  • 250 gramów mleka
  • 80 gramów cukru

Ciasto

  • 2 jajka
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 100 gramów masła
  • 1 szczypty soli

Dodatkowo

  • 500 gramów rabarbaru
  • 0,5 paczuszki cukru waniliowego

Kruszonka

  • 60 gramów masła
  • 50 gramów cukru
  • 80 gramów mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki kruszonki Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 6sek., obr.5 , przełożyć do miseczki

    Drożdże, cukier i mleko włożyć do naczynia, 2 min. 37stop., obr.4
    Dodać pozostałe składniki ciasta, 3 min. Ciasto"Ciasto"

    Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, zmieszać z cukrem waniliowym

    Z wyrobionego ciasta uformować 12 kulek, które ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce zrobić wgłębienie zewnętrzną stroną szklanki. Boki posmarować rozkłóconym jajkiem a w zagłębieniu umieścić rabarbar z cukrem. Posypać kruszonką i odstawić do wyrośnięcia na 10 min. Piec 15 min.w piekarniku 180st.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki z rabarbarem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?