Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 27/12/18
zmieniono dnia: 27/12/18
Składniki
Tatar Wołowy - Sprawdzony przepis
- 250 gramów mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
- 100 gramów cebula
- 100 gramów ogórka konserwowego
- 50 gramów grzyby, marynowane
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki soku z cytryn
- 2 żółtko jajka
- pieprz czarny, mielony
- sól
- maggi
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć zmrożone kawałki mięsa (ok 60 min w zamrażarce) i rozdrobnić 10-12s/ obr.6
- Dodać do sól i pieprz wg upodobania oraz 2 łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać 10s/5 obr.
- Wyjąć mięso z "Blokada naczynia miksującego" , podzielić na 2 części, uformować i wyłożyć na tależ robiąć po środku mięsa dołek na żółtko. Do wgłębienia nalać magi i wlać całe żółtko.
- Cebulę wrzucić na wirujące noże "Blokada naczynia miksującego" i rozdrobnić 5s/5 obr. Jeśli chcemy drobniejszą, można zgarnąć kopystką cebulę do środka i ponownie zmiksować. Wyłożyć cebulę wokół mięsa na talerzu.
- Z ogórkami postępujemy jak z cebulą.
- Z grzybami postępujemy jak z cebulą.
- Musztardę kładziemy obok mięsa na talerzu.
- Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki na talerzu.
Smacznego !!!
Porady
Jeżeli ktoś lubi można dodać do mięsa odrobinę oliwy z oliwek. Zamiast ogórków konserwowych mozna kiszone.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Przystawka
Danie główne
Starter
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Obiad
Kolacja
Przekąska
Potrawa mięsna
Przepis dla 2 osób
Polska
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
brak sardeli, tatar bez anchois?...... no nic wypróbuję
Magdalena Sciezynska