
Składniki
- 100 gramów marshmallow (najlepiej bialych, nadaja sie wtedy do kolorowania wg upodoban)
- 220 gramów cukru pudru, porzadnie zmielonego
- 2 łyżki wody (ok.)
- kolory spozywcze, jesli chcemy od razu kolorowac
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wkladamy marshmallow, wode i kilka kropel koloru, jesli chcemy od razu miec mase kolorowa. Jesli nie, zostawiamy biale : 6min/ 60° / obr 1 - ewentualnie przedluzyc chwilke, do rozpuszczenia. Nastepnie: 10sek / obr 7. Zostawic do ostygniecia, pòki temp. nie zejdzie do 37°. Nastepnie nastawic na
"Ciasto" i stopniowo dodawac cukier puder, do wykonczenia. Zrobi sie kulka, mniejsza i resztki marshmallow troche zostana. Wyjac duza kulke ( uwaga, troche ciepla jest!), resztki w
"Blokada naczynia miksującego" zostawic do wystygniecia, nastepnie wyjac je, pomagajac sobie leciutenko natluszczona kopystka. Zagniesc, zrobic kulke rekoma, zawinac w folie spozywcza. Zostawic w kredensie, tak zawiniete, na 24h przed uzyciem. UWAGA !!! Nie przechowywac w lodòwce !!!! Jesli stwardnieje, po 24h za bardzo, podgrzac leciutko, w piekarniku, mikrofalòwce...., az zmieknie lekko, albo wyrabiac rekoma, pod wplywem ciepla rak, zmieknie. Tak przechowywana masa ( w woreczku, nastepnie kontenitorze plastykowym, i w kredensie), moze sie utrzymac nawet lekko ponad 2 miesiace.
Jesli chcemy zwiekszyc dawke: 150g marshmallow, 330g cukru pudru, 3lyzki wody.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam
Veroniko bardzo dziękuję za pomoc w zapisywaniu przepisów .Jakos sobie radzę .Proszę poqwiedz do dekoracji czego używasz masy z pianki ? Pozdrawiam Krystyna

Krystyna
To dobrze, ze sie uratowala, szkoda by bylo
Nie wiedzialas, wiem
Uczymy sie cale zycie, od poczatku do konca i wlasnie to jest fantastyczne
Codziennie cos nowego
Dlatego zycie jest takie urozmaicone i ciekawe

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Wiesz, Veroniczko, zaraz po przyjściu z pracy wyjęłam tę masę z lodówki. Nic się nie stało. Jest miękka. Już nie trzymam w lodówce. No widzisz, takie proste rzeczy ,a trzeba to wiedzieć. Wiem, dzięki Tobie.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Mam nadzieje, dziewczyny, ze sie przyda
Zabawa jest naprawde niezla
Gabrysiu, Ty moja, w lodòwce nie, bo temp. nieodpowiednia, za zimno i jest za duzo wilgoci.
Dobrej zabawy

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Wielkie dzięki Veroniko, na Ciebie zawsze można liczyć. Mam teraz przepis-gotowca i tylko robić. Przy okazji dowiedziałam się, że popełniłam błąd chowając nie wykorzystaną mase do lodówki. Muszę dziś ją wyjąć i zobaczyć czy da się jeszcze ją wykorzystać.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
A ja lubie te pianki
dodaje do zapiskow i napewno wykorzystam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zgadzam się z Veroniką. To kwestia smaku. Każda z nich ma swoje plusy i minusy. Według mnie najsmaczniejsza i najmniej słodka jest czekolada plastyczna ;o)
;o)
Dziewczyny, ktòra lepsza nie wiadomo. Zalezy od gustòw, rodzaju torta, i humoru
Wszystkie sa fajne, dobre, ale kto woli taka, kto inna... Trzeba pròbowac i samemu zdecydowac, co nam lepiej smakuje. Jedyne wyjscie . Kazda z podanych rzeczy, to pasta do modelowania. Ja osobiscie, np. lubie sie ta bawic, ale nie lubie jej jesc, bo nie przepadam za marshmallow.. Ale dekoracje wychodza sliczne, trzeba przyznac. 
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Dzięki, będę próbować
Veroniko a taka masa jest lepsza niż cukrowa lub marcepanowa???
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/