Składniki
2,5 szklaniki mąki pszennej
sól i cukier 1 łyżeczka
1 szklanta wody ciepłej
25g drożdzy
300g obranych pieczarek
keczup do posmarowania bułki
bazylia 3g
ser żułty 380g
pierś z kurczaka 600g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- ROSZCZYN MLEKO 150ML+25G DROŻDŻY+2 ŁYŻLI MĄKI
rozmieszać roszczyn.
Do misy wsyp 2.5 szklanki mąki,sól,cukier i roszczyn
wyrub ciasto. nastaw piekarnik na 170°C (góra dół) uformój bagietkę pszykryj ją szmatką na 10min i po 10 min wstaw od piekarnika na 35min zależnośći od stamó zarumienia się! w tym ciasie co sie bułki pieczą to zrób sos do zapiekaniki keczub+susząny czosnek+sól+bazylja+ziała jakie chcesz
pokrój ser można też warzywa. pokrój pierś z kurczaka pszypraw gyrosąm pocmasz kurczaka.
wycąg bagietki z pieca. niech ostygną i pszekrój na pół i wsać dodatki i wsać do piekarmika na około 15 min i smacznego
bułki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze