Składniki
- 250 gramów maki "twardej", na chleb
- 110 gramów wody o temp. pokojowej
- szczypta soli
- 20 gramów oleju z oliwek + ile potrzeba
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wlozyc do naczynia wszystkie skladniki: 2min / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Wyjac ciasto, wlozyc miedzy 2 gorace naczynia (talerze, przykrywki), zostawic na 20min niech "odpocznie". Podzielic na kawalki, rozwalkowac kazdy kawalek na natluszczonym papierze, posmarowac kazdy placek ( cieniutko rozwalkowany) olejem, uzywac wg przepisu.
Porady
Greckie pochodzenie, jak podkreslil juz SAM. Znaczy "liscie", ze wzgledu na "cienkosc". Uzywane do pieczenia w piekarniku lub smazenia; kròtki czas pieczenia; Swietna do przekasek, np. "golabkòw" chinskich.Uzywana na calym swiecie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze