Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 250 gramów maki "twardej", na chleb
  • 110 gramów wody o temp. pokojowej
  • szczypta soli
  • 20 gramów oleju z oliwek + ile potrzeba

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wlozyc do naczynia wszystkie skladniki: 2min / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Wyjac ciasto, wlozyc  miedzy 2 gorace naczynia (talerze, przykrywki), zostawic na 20min niech "odpocznie". Podzielic na kawalki, rozwalkowac kazdy kawalek na natluszczonym papierze, posmarowac kazdy placek ( cieniutko rozwalkowany) olejem, uzywac wg przepisu.

Porady

Greckie pochodzenie, jak podkreslil juz SAM. Znaczy "liscie", ze wzgledu na "cienkosc". Uzywane do pieczenia w piekarniku lub smazenia; kròtki czas pieczenia; Swietna do przekasek, np. "golabkòw" chinskich.Uzywana na calym swiecie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant ciasta fillo ( pasta phyllo)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy