![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/0ewvvcb6-ec194-108347-cfcd2-gvdx4y3m/83ff9f09-77d8-4ed0-abd0-d283d2dbfae1/main/przyprawa-pasta-z-czosnku.jpg)
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
Pasta
- 75 g oleju
- 50 g Natki pietruszki
- 150 g soli
- 300 g obranego czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" 40s./obr.10
Przełożyć do zakręcanego słoiczka.
Pastę można w lodówce przechowywać 1 rok.
Porady
1 łyżeczka pasty zastępuje 1 ząbek czosnku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
oooooo na pewno spóbuję !!!!
Adin
Jak dla mnie świetny sposób, ale przyprawa jest zbyt pietruszkowa, zbyt mało czosnkowa... chyba, że zrobiłam coś źle. Będę jeszcze próbować![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Witam, na obieranie czosnku też są sposoby - ząbki czosnku wkładamy do plastikowego pojemnika z pokrywką, zamykamy i mocno potrząsamy pojemnikiem https://www.youtube.com/watch?v=2Q1Vo55PYBs
Przetestowane, czosnek obiera się w ten sposób znacznie szybciej.
Pasta pięknie pachnie, apetycznie wygląda i, poza żmudnym obieraniem czosnku, jest ekspresowa w przygotowaniu. Póki co nie wystawiam oceny - jeszcze jej nie wypróbowałam.
Tak, soli ma być 150g, spełnia ona rolę konserwanta. Pasta przechowywana w lodówce może stać bardzo długo i nie zmienia swoich walorów smakowych.
Pasta wyszła, ale czy napewno ma być 150 gram soli? Wyszła niesamowicie słona.
Pasta zrobiona, uwielbiam ją, pomocna w przygotowaniurożnyh potraw a zwłaszcza teraz w sezonie używam do zupy z cukinii oraz placuszków z cukiniii. Pycha...polecam niezastąpiona
uwielbiam czosnek i dodaję do wszystkiego oprócz deserów
przepis przetestuję na pewno, bo zdecydowanie skróci to potem czas przygotowywania potraw ![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Pasta zrobiona, pachnie świetnie![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Pastę dodaję wszędzie tam, gdzie można dodać czosnek- do sosów, sałatek, marynat do mięs, past do pieczywa. Łyżeczka pasty czosnkowej zastępuje jeden ząbek czosnku, pasta jest bardzo słona dlatego przy jej dodaniu do potraw prosze uważać z dodatkowym soleniem potraw. Pozdrawiam.
Are you sure to delete this comment ?