Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Płatki jaglane na mleku kokosowym

  • 500 g mleko kokosowe, Alpro
  • 70 g płatki jaglane, Incola

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wlej mleko kokosowe do naczynia i załóż motylka. Ustaw czas na 35 minut, temperaturę na 95C, obroty Mieszanie"Mieszanie" .
  2. Dodaj płatki jaglane.
  3. Po zakończeniu gotowania przelej płatki jaglane do miseczek i pozostaw na 10-15 minut do ostygnięcia. Płatki po ty czasie stęgną (wchłoną wodę).
  4. Podawać z ulubionymi owocami lub z dżem malinowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Płatki jaglane na mleku kokosowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy