- TM 5
Składniki
mąki pszennej typ 550
- 3 łyżki masła
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 160 g zimnej wody
- 150 g zimnego mleka 1,5%
- 130 g mąki pszennej typ 550
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włozyć masło: czas 1,5 min 40 stopni "Obroty wsteczne" 2.
Do roztopionego masła włóż pozostałe składniki, "Obroty wsteczne" czas 20 sek, "Obroty wsteczne" 4. Ciasto ma przypominać w konsystencji gęstą śmietanę.
Odstawić na minimum 30 min ( dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze ).
Rozgrzać patelnię, rozpuścić masło, smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia. Podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego
Naleśniki francuskie bardzo delikatne i cienkie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze