Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
30h 0min
porcja/porcje/porcji
0
litr/litra/litry/litrów
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/05/13
zmieniono dnia: 21/06/13
Składniki
kostkę rosołową
- 50 gramy marchewki
- 40 gramy cebula
- 40 gramy pietruszka, seler
- 10 gramy lubczyku, suszonego
- 1 pomidora
- 1 ząbka czosnku
- 1 łyżek szałwii świeżej
- 3 gałązek rozmarynu świeżego
- 200 gramy soli gruboziarnistej
- 1/2 łyżek wina czerwonego półwytrawnego, miarka TM
- 400 gramy mięsa wołowego, mielonego
- 110 gramy selera
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Pokrojone mięso zemleć - czas 30s, obr. poz. 8. Wyjąć.
2. Wszystkie warzywa zmiksować - czas 10 s, obr. poz. 5.
3. Dodać sól, wino, przyprawy i gotować - czas 30 min, temp. 100 C, obr. poz. 2.
4. Zmiksować czas 1 min, obr. poz 10.
5. Przelać do słoika i zakręcić.
6. Przechowywać w lodówce do 3 miesięcy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
lilka56:kostka rosołowa to jest dodatek do zupy
dodajesz łyżeczkę w zależności od smaku , taka ma być
200 gram soli to solanka, dałam połowę i tez solanka
Are you sure to delete this comment ?