Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
30h 0min
porcja/porcje/porcji
0 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

kostkę rosołową

  • 50 gramy marchewki
  • 40 gramy cebula
  • 40 gramy pietruszka, seler
  • 10 gramy lubczyku, suszonego
  • 1 pomidora
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 łyżek szałwii świeżej
  • 3 gałązek rozmarynu świeżego
  • 200 gramy soli gruboziarnistej
  • 1/2 łyżek wina czerwonego półwytrawnego, miarka TM
  • 400 gramy mięsa wołowego, mielonego
  • 110 gramy selera

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Pokrojone mięso zemleć - czas 30s, obr. poz. 8. Wyjąć.

    2. Wszystkie warzywa zmiksować - czas 10 s, obr. poz. 5.

    3. Dodać sól, wino, przyprawy i gotować - czas 30 min, temp. 100 C, obr. poz. 2.

    4. Zmiksować czas 1 min, obr. poz 10.

    5. Przelać do słoika i zakręcić.

    6. Przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kostki rosołowe

Wydrukuj:

Komentarze