thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 20 gramów grzybów suszonych
  • 250 gramów maki na makaron (twardej)
  • 50 gramów maki semoliny, zmielonej 2-krotnie
  • 2 jajka kurze
  • 60 gramów nawet 70, jesli trzeba, wody o temp. pokojowej
  • 1 łyżek oleju z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc grzyby i 50g maki na makaron: 20sek / obr od 6 do 8. Dodac pozostale skladniki: 2min / Ciasto"Ciasto" . Zrobic kulke rekoma, zostawic do "odpoczynku" na 30min. Rozwalkowac cieniutko, kroic makaron wg wlasnej potrzeby. Jesli ktos ma maszynke do makaronu, radze "puscic" 2 razy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Grzybowy makaron

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 30, 2014 at 21:19

    Do wypróbowania na święta tmrc_emoticons.)

  • stycznia 26, 2013 at 00:00

    Elu mozesz podac z czym chcesz - z boczkiem, kielbaska, maslem i szalwia.....itd. Mòj ostatni ,  wczoraj, byl podwòjnie grzybowy np. Zrobilam prosty sosik pieczarkowy, pieczarki, bulion, pietruszka, ciut mleka do zaprawy ( od lat nie zaprawiam smietana, tylko mlekiem), przyprawy. Poszlo wszystko - mòj maz z còrka spalaszowali wszystko, ja nawet nie zdazylam spròbowac, ale fakt, ze nie mialam ochoty na nic...  Polecam tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 25, 2013 at 23:51
    5.0

    Verciu a z czym podajesz taki grzybowy makaron?    tmrc_emoticons.D  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?