Składniki
Składniki cukru cynamonowego
- 1 opakowania cynamonu w kawałkach, około 20g
- 200 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1- Do czystego i suchego słoika wsypać cynamon w kawałkach.
2- Cynamon zasypać cukrem, zakręcić słoik i pozostawić na 3 dni.
3- Do "Blokada naczynia miksującego" wsypać zawartość słoika, zmielić 15 /obr.10.
4- Przełożyć do słoika i przechowywać w suchym miejscu.
Czynności
Porady
Cukier cynamonowy jest idealny do ciast i deserów np. musu jabłkowego.
Zamiast zwykłego cukru można użyć cukru nierafinowanego lub brzozowego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Agata Michaud:
Całkiem fajny ekstrakt wychodzi
zalewa się wanilię spirytusem ok miesiąc się to moczy. Później tylko uzupełniamy składniki. Dodaję do ciast deserów
To znaczy ze mielimy cukier z laskami
oooo tego mi brakowało !!!
Adin
Mam pytanie:
Co to znaczy opakowanie cynamonu w kawałkach?
Kupiłam opakowanie, które zawiera 3 duże laski cynamonu, przypuszczam, że sa różne opakowania. Będę wdzięczna za podanie ilości cynamonu w gramach, bo chcę jak najszybciej go zrobić.
P.S. Na zdjęciu jest faktycznie cukier biały a w przepisie brązowy
Jak na moje oko...to zdjęcie zaprzecza liście podanych składników.
muszę zrobić dla tych, którzy unikają cukru można zrobic z ksylitolem.
A robił ktoś ekstrakt z wanilii (na alkoholu)? Polecacie?
pozdrawiam
Pozdrawiam
Agata
Are you sure to delete this comment ?