Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 27min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Składniki
Ciasto na pizzę
- 250 g mąki, koniecznie typ "00"
- 140 g wody, delikatnie ciepła
- 4 g suchych drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wyrabiamy ciasto 2 minuty. Następnie ścianki naczynia posypujemy mąką i przekładamy ciasto. Pozostwiamy minimum na 1 godzinę. Po wyrobieniu placka (osobiście korzystam z blachy do pizzy) i przygotowaniu składników piec 7 minut w temperaturze 250st. (termoobieg, góra i dół). Czas zależy od rodzaju/firmy piekarnika, wymaga własnej weryfikacji czy pizza jest już gotowa.
Stawiam zawsze blachę z pizzą na samym dole na kratce z piekarnika.
Sos własnej roboty z pomidorów, zestaw ziół włoskich, łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli.
Ser koniecznie mozarella w kawałku (używam Galbani 300gr - na dwie pizze lub z podwójnym serem na jedną) pokroić 150g na drobną kostkę i ułożyć równomiernie na placku, na koniec dodatki.
Smacznego !
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze