![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/3xhvy3xj-44010-097518-cfcd2-s8kw71id/fcf31f2e-aa6a-474f-a5ae-040c378a97fa/main/bulion-rybny.jpg)
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 11/29/11
Składniki
- 500 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych (najlepiej morskich: dorsza, żabnicy, okonia, krewetek), bez skóry, obranych
- 240 g soli morskiej, gruboziarnistej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć dobrze oczyszczone i odsączone ryby i owoce morza, rozdrobnić 1 min/obr. 6.
- Dodać sól, gotować 20 min/100°C/obr. 1, na pokrywkę naczynia miksującego zamiast miarki postawic koszyczek. Co najmniej co 5 minut zatrzymywać proces gotowania i ostrożnie usuwać powstającą pianę.
- Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, zmiksować 1 min/obr. 9. Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoika, pozostawić do ostygnięcia.
Dawkowanie:
Do przygotowania 500 g płynnego bulionu uzyć 1-2 łyżeczki koncentratu i 500 g wody.
Przechowywanie:
Koncentrat przechowywany w lodówce zachowa świeżość przez kilka miesięcy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
I love cooking, so I also like playing papa's burgeria. Have fun!!
Nie wiem w czym tkwi problem ale mnie wyszedł płynny a tu na zdjęciu widzę w postaci pasty.
Are you sure to delete this comment ?