thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 g ryb i owoców morza, mieszanych, świeżych (najlepiej morskich: dorsza, żabnicy, okonia, krewetek), bez skóry, obranych
  • 240 g soli morskiej, gruboziarnistej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć dobrze oczyszczone i odsączone ryby i owoce morza, rozdrobnić 1 min/obr. 6.
    2. Dodać sól, gotować 20 min/100°C/obr. 1, na pokrywkę naczynia miksującego zamiast miarki postawic koszyczek. Co najmniej co 5 minut zatrzymywać proces gotowania i ostrożnie usuwać powstającą pianę.
    3. Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, zmiksować 1 min/obr. 9. Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoika, pozostawić do ostygnięcia.

      Dawkowanie:
      Do przygotowania 500 g płynnego bulionu uzyć 1-2 łyżeczki koncentratu i 500 g wody.
      Przechowywanie:
      Koncentrat przechowywany w lodówce zachowa świeżość przez kilka miesięcy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bulion rybny

Wydrukuj:

Komentarze