- TM 5
Składniki
syrop z czarnego bzu
- 2 litry wody
- 400 gramów czarnego bzu
- 200 gramów cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Umyj delikatnie kiście z owocami. Następnie obierz owoce z kiści.
Do urządzenia "Blokada naczynia miksującego" włóż koszyczek. Do koszyczka wsyp umyte owoce. Zasym je cukrem i zalej wodą. Zamknij urządzenie "Blokada naczynia miksującego" .
Ustaw czas: 30 mint
Temperatura: 100 stopni
Obroty: 0,5 "Mieszanie" "Obroty wsteczne"
Uchyl miarkę, nie zamykaj całkiem.
Po tym czasie wyjmij koszyczek z owocami.
Ustaw czas: 5 minut
Temp: 95 stopni
obroty: 0,5 "Mieszanie"
Przelej gorący sok do słoiczków lub butelek, żakręć i postaw nakrętką do dołu, żeby się szczelnie zamknęły.
Pij syrop w sezonie chorobowym, żeby podnieść odporność. Syrop doskonale oczyszcza krew i uśmierza ból.
Nazbieraj czarnego bzu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?