thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

Na sok

  • 400 gramów cukru
  • 1000 gramów malin

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Wstępne podgrzanie malin
  1. Maliny podgrzać najpierw z małą ilością cukru ok. 100 gr - temp. 70 st C 5 minut obr 2 - przetrzeć przez sitoWlać przecedzony sok do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i dodać resztę cukruPodgrzać ok 10 min 100 st C i przelać do słoików.Sok jest bardzo mocny i aromatyczny

  2. Z pozostałości - miąższu i pestek można zrobić taką pastę słodką, która   wspaniale się rozpuszcza w wodzie , pozostawiając pestki na dnie szklanki

    Pozostałości ze sita, umieszczam w TM i dosładzam, pasteryzuję 10 min 100 st C obr 2 przekładam do słoików. Wystarczą 2 łyżeczki tego specyfiku na szlankę wody, żeby był napój - pestki opadną na dno

Porady

Będzie potrzebne gęste sito do przetarcia po podgrzaniu wstępnym

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sok malinowy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: