Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1
litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 29/01/16
zmieniono dnia: 29/01/16
Składniki
- 200 g lodu w kostkach
- 8 gałązek natki pietruszki, (można zastąpić miętą, melisą)
- 1 cytryna bez skórki
- 800 g wody
- 60 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
PRZEPIS POCHODZI Z KSIĄŻKI "KULINARNE ABC" - zmodyfikowano o zmniejszenie ilości cukru
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Napój jest rewelacyjny . Polecam
Pyszny,od dziś codziennie w moim menu Zrobiłam z ksylitolem,muszę spróbować także innych słodkich zamienników
Mój ylubiony pije go codziennie jest pyszny a przede wszystkim bardzo zdrowy
Może być dobre, ale cukier napewno zamienię na miód.u
Mój ulubiony. Od kiedy mam TM popadłam w pietruszkoholizm. Codziennie jest.Zmniejszam ilość cukru- daję trzcinowy, lub ksylitol, lub daktyle.