- TM 31
Składniki
MALIBU
- 200 g wiórek kokosowych
- 500 g wódki czystej
- 500 g skondensowanego mleka niesłodzonego
- 400 g mleka kokosowego, (1 puszka)
- 100 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1, Wiórki kokosowe wsypać do szklanego naczynia, zalać wódką, zamieszać drewnianą lub plastikową łyżką i odstawić na minimum 2 doby (najlepiej na 7 dni) - codziennie mieszając.
2. Wiórki kokosowe odcisnąć w lnianej ściereczce lub gazie, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Wiórki zostawić do wykonania PIJANYCH KOKOSANEK.
3. Do naczynia TM31 wsypać cukier i zmiksować 10s/obr 10.
4. Do cukru dodać mleko kokosowe, skondensowane mleko i wymieszać 10s/obr 8. - aby mleko kokosowe uzyskało gładką konsystencję.
5. Do "Blokada naczynia miksującego" dodajemy odciśnięty alkohol i wszystko mieszamy 10 s/ obr. 5-6.
SMACZNEGO !!!
Kruszynkowe MALIBU
Porady
1. Im dłużej leżakują wiórki w alkoholu, tym MALIBU lepiej smakuje !!!.
2. Kruszynkowe MALIBU najlepiej podawać mocno schłodzone albo z pokruszonym w Thermomixie lodem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne, uwielbiam wszytsko co kokosowe, a to malibu jest rewelacyjne
Proszę napisać ile wychodzi malibu z podanych składników?
Bardzo smaczne
5 gwiazdek
Po prostu pycha. Najlepszy likierek jaki piłam. Miałam gęste mleko kokosowe i likier wyszedł gęsty, ale to tylko jego plus bo z lodem smakuje wyśmienicie.
Witam
Można je przykryć jakimś talerzykiem itp - wtedy nie wyparuje ciecz
Czy naczynie w którym wiórki moczą się w alkoholu powinno byc otwarte czy zamknięte?
Malibu pycha.Troche go zmodyfikowałam bo dodałam troche wiecej alkocholu i wiecej mleka skondensowanego.Daje 5 gwiazdek.Pozdrawiam.
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Pyyszne !
P.S. Oczywiście kokosanki też wyborne.