thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

MALIBU

  • 200 g wiórek kokosowych
  • 500 g wódki czystej
  • 500 g skondensowanego mleka niesłodzonego
  • 400 g mleka kokosowego, (1 puszka)
  • 100 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Kruszynkowe MALIBU
  1. 1, Wiórki kokosowe wsypać do szklanego naczynia, zalać wódką, zamieszać drewnianą lub plastikową łyżką i odstawić na minimum 2 doby (najlepiej na 7 dni) - codziennie mieszając.

    2. Wiórki kokosowe odcisnąć w lnianej ściereczce lub gazie, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Wiórki zostawić do wykonania PIJANYCH KOKOSANEK.

    3. Do naczynia TM31 wsypać cukier i zmiksować 10s/obr 10.

    4. Do cukru dodać mleko kokosowe, skondensowane mleko i wymieszać 10s/obr 8. - aby mleko kokosowe uzyskało gładką konsystencję.

    5. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy odciśnięty alkohol i wszystko mieszamy 10 s/ obr. 5-6.

     

    SMACZNEGO !!!

Porady

1. Im dłużej leżakują wiórki w alkoholu, tym MALIBU lepiej smakuje !!!.

2. Kruszynkowe MALIBU najlepiej podawać mocno schłodzone albo z pokruszonym w Thermomixie lodem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kruszynkowe MALIBU

Wydrukuj:

Komentarze