Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 02/07/15
zmieniono dnia: 02/07/15

Składniki

  • 150 g sera pleśniowego, (wg upodobań - ja dałam ser gorgonzola)
  • 200 g śmietany do zup i sosów 18% (np. Łaciata)
  • 50 g masła
  • 450 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego, (pokruszonego na małe kawałki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula duza, pokrojona na kawałki
  • 250 g makaronu penne

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. czosnek i cebulę dusimy na maśle 5 min 90 st.C .Dodajemy Szpinak,   i śmietanę gotujemy 15 min. / 100 st. C/ obr. 2. Dokładamy ser pleśniowy pokrojony w kostkę i gotujemy jeszcze 2 min. / 100 st. C / obr. 2. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku (po spróbowaniu, bo ser ma dość intensywny smak).

    Podajemy z ugotowanym makaronem penne.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Penne z sosem szpinakowo-serowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy