Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 150 g sera pleśniowego, (wg upodobań - ja dałam ser gorgonzola)
- 200 g śmietany do zup i sosów 18% (np. Łaciata)
- 50 g masła
- 450 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego, (pokruszonego na małe kawałki)
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula duza, pokrojona na kawałki
- 250 g makaronu penne
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
czosnek i cebulę dusimy na maśle 5 min 90 st.C .Dodajemy Szpinak, i śmietanę gotujemy 15 min. / 100 st. C/ obr. 2. Dokładamy ser pleśniowy pokrojony w kostkę i gotujemy jeszcze 2 min. / 100 st. C / obr. 2. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku (po spróbowaniu, bo ser ma dość intensywny smak).
Podajemy z ugotowanym makaronem penne.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze