Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 02/15/17
zmieniono dnia: 02/15/17

Składniki

KURCZAK Z MAKARONEM I SŁODKIM SOSEM BBQ

  • 60 gramów sera parmezan, POKROJONE NA KAWALKI
  • 1-2 ząbków CZOSTKU
  • 60 gramów cebuli, PRZEKROJONEJ NA PÓŁ
  • 20 gramów oliwy z oliwek
  • 120 gramów Ketchupu
  • 15 gramów SOSU WORCESTERSHIRE
  • 15 gramów octu jabłkowego
  • 15 gramów musztardy
  • 1/4-1 łyżeczki CZERWONEGO SOSU CHILI
  • 400 gramów filet z piersi kurczaka, bez skóry
  • 400 g wody
  • 400 g POKROJONYCH POMIDORÓW Z PUSZKI
  • 1-1/2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
  • 200 g makaron, suchy TYPU PENNE

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.DO CZYSTEGO NACZYNIA WŁOŻYĆ PARMEZAN ,ROZDROBNIĆ 10S/OBR.1O PRZEŁOŻYĆ DO OSOBNEGO NACZYNIA,ODSTAWIĆ.

    2.DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ CZOSTNEK I CEBULĘ,ROZDROBNIĆ 5S/OBR.5.SKŁADNIKI ZGARNĄĆ KOPYSTKĄ ZEŚCIANEK NA DNO NACZYNIA MIKSUJĄCEO.

    3.DODAĆ OLIWĘ,DUSIĆ 3MIN/120C/OBR.1.

    4.DODAĆ KETCHUP,SOS WORCESTERSHIRE,OCET,MUSZTARDĘ,SOS CHILI I SÓL.GOTOWAĆ 4MIN/100C/OBR.2

    5.DODAĆ KURCZAKA,DUSIĆ 2MIN/120C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /OBR.0,5.

    6.DODAĆ WODĘ,POMIDORY I KONCENTRAT BULIONU,GOTOWAĆ 8MIN/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /OBR 0,5

    7.DODAĆ MAKARON,ZAMIAST MIARKI NA POKRYWĘ NACZYNIA MIKSUJĄCEGO NAŁOŻYĆ KOSZYCZEK,GOTOWAĆ.ZGODNIE Z CZASEM PODANYM NA OPAKOWANIU/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /OBR 0.5

    8.KURCZAKA Z MAKARONEM I POMIDOROWYM SOSEM BBQ PODAWAĆ BEZPOŚREDNIO PO PRZYGOTOWANIU,POSYPANY ROZDROBNIONYM WCZEŚNIEJ PARMEZANEM.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KURCZAK Z MAKARONEM I SŁODKIM SOSEM BBQ

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?