thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

pierogi ze surowym mięsem

  • 700 gramów mięsa mielonego, najlepiej trochę tłustego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki majeranek
  • 3 ząbki czosnek
  • 1 jajko
  • 1 cebula średnia
  • 8-12 łyżek wody najlepiej rosołu
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1 szczypty przyprawy do wieprzowiny

ciasto na pierogi

  • 250 gramów wody wrzącej
  • 500 gramów mąki
  • 20 gramów oleju
  • 1 jajko
  • 1 szczypty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. Mąke, sól, olej włożyć do termomiksa wlać gorącą wode i mieszać obroty 2 naCiasto"Ciasto" ok 2-3 min po 1 minucie dodac jajko. Cisto wyjąć i przykryć np. talerzem by nie obsychało

Porady

Cebule i czosnek włożyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" obroty 5 czas 5s dodać mięso mielone (najlepiej z tłuszczykiem, bo będzie mięciutkie) i reszte składników Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" ob 2 czas ok 2-3 min. Mięso powinno być mięciutkie i jednolita konsystencja.

Ciasto rowałkować wykrawać szklanką krązki nakładając farsz zlepiać brzegi.
Z tych proporcji wyszło mi 125 pierogów tylko musiałam dorobić ciasta na pierogi jeszcze z połowy porcji.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie po wypłynięciu na wierzch gotować 5 min na małym ogniu.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pierogi ze surowym mięsem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?