Składniki
pierogi ze surowym mięsem
- 700 gramów mięsa mielonego, najlepiej trochę tłustego
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki majeranek
- 3 ząbki czosnek
- 1 jajko
- 1 cebula średnia
- 8-12 łyżek wody najlepiej rosołu
- 1 szczypty pieprzu
- 1 szczypty przyprawy do wieprzowiny
ciasto na pierogi
- 250 gramów wody wrzącej
- 500 gramów mąki
- 20 gramów oleju
- 1 jajko
- 1 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mąke, sól, olej włożyć do termomiksa wlać gorącą wode i mieszać obroty 2 na"Ciasto" ok 2-3 min po 1 minucie dodac jajko. Cisto wyjąć i przykryć np. talerzem by nie obsychało
ciasto
Porady
Cebule i czosnek włożyc do "Blokada naczynia miksującego" obroty 5 czas 5s dodać mięso mielone (najlepiej z tłuszczykiem, bo będzie mięciutkie) i reszte składników "Obroty wsteczne" ob 2 czas ok 2-3 min. Mięso powinno być mięciutkie i jednolita konsystencja.
Ciasto rowałkować wykrawać szklanką krązki nakładając farsz zlepiać brzegi.
Z tych proporcji wyszło mi 125 pierogów tylko musiałam dorobić ciasta na pierogi jeszcze z połowy porcji.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie po wypłynięciu na wierzch gotować 5 min na małym ogniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepyszne, polecam.
Ciasto i farsz bardzo dobre.
Are you sure to delete this comment ?