thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 180 g mąki przennej
  • 250 g ugotowanych ziemniaki
  • 250 g twarogu
  • 1 jajko kurze
  • 1 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1 łyżeczki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypać do naczynia mieszjącego, dodać ziemniaki itwaróg, rozdrobnić 30 s/obr. 4

    Dodać jajko, budyń i cukier, wyrobić przy pomocy kopystki 30s/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Podsypać obficie mąką, uformować dwa wąskie i długie pasy. Kroić po ukosie 1 - 2 cm szerokości i wrzucać na wrzącą wodę. Gotować 3 do 5 minut do momentu wypłyni9ęcia. Polać śmietaną i posypsać cynamonem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Kopytka na słodko ze śmietaną icynamonem

Wydrukuj:

Komentarze