thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 24/07/12
zmieniono dnia: 24/07/12

Składniki

  • 1 000 g rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki
  • 2 dojrzałe banany
  • sok z połowy cytryny
  • 250 g cukru
  • 1 żelfix 2:1
  • 3 łyżki soku z buraka, dla poprawienia koloru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć rabarbar i rozdrobnić przy pomocy kopystki 10 s/obr.8

    2.Dodać banany obficie skropione cytryną i ponownie zmiksować 10 s/obr.5 

    3.Dodać cukier i cukier żelujący.

    4.Na naczyniu położyć koszyczek i gotować 20 min./100 st.C/obr.2

    5.1 min. przed końcem dodać sok z buraka( może być taki z kartonu lub butelki)

    Jeśli istnieje potrzeba to można dosłodzić.Gotowy mus przelać do wcześniej przygotowanych słoiczków i odwrócić do góry dnem aż wystygnie.Taki mus nadaje się idealnie do przełożenia tortu np.pod śmietanę przełamując jej mdły smak oraz do bułeczek.Jest dobrą zagadką dla znajomych.Większość z nas dodaje rabarbar do wypieków i robi z niego kompot jednak w tej postaci jest mało znany.Polecam i życzę smacznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mus rabarbarowo - bananowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy