- TM 31
Składniki
- 1 000 g rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki
- 2 dojrzałe banany
- sok z połowy cytryny
- 250 g cukru
- 1 żelfix 2:1
- 3 łyżki soku z buraka, dla poprawienia koloru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć rabarbar i rozdrobnić przy pomocy kopystki 10 s/obr.8
2.Dodać banany obficie skropione cytryną i ponownie zmiksować 10 s/obr.5
3.Dodać cukier i cukier żelujący.
4.Na naczyniu położyć koszyczek i gotować 20 min./100 st.C/obr.2
5.1 min. przed końcem dodać sok z buraka( może być taki z kartonu lub butelki)
Jeśli istnieje potrzeba to można dosłodzić.Gotowy mus przelać do wcześniej przygotowanych słoiczków i odwrócić do góry dnem aż wystygnie.Taki mus nadaje się idealnie do przełożenia tortu np.pod śmietanę przełamując jej mdły smak oraz do bułeczek.Jest dobrą zagadką dla znajomych.Większość z nas dodaje rabarbar do wypieków i robi z niego kompot jednak w tej postaci jest mało znany.Polecam i życzę smacznego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze