thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 24/01/16
zmieniono dnia: 24/01/16

Składniki

  • 1 galaretka owocowa, do masy serowej
  • 1 galaretka cytrynowa, do masy bananowej
  • 1 galaretka czerwona, do zalania masy bananowej
  • 50-80 g cukru
  • 60 g masła
  • 500 g białego sera, ja używam półtłustego
  • woda do galaretek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. galaretki:

    cytrynową galaretkę rozpuścić w ½ wody podanej w przepisie na galaretkę,

    czerwoną galaretkę rozpuścić w ½ wody podanej w przepisie na galaretkę,

    owocową galaretkę rozpuścić w ¾ wody podanej w przepisie na galaretkę,

    wszystkie odstawić do wystygnięcia

     

    masa serowa:

    1.      do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"  miksującego wsypać cukier, zemleć 15s/10 obr.

    2.      dodać pokrojone masło 3 min/60o/1 obr. zostawić do ostygnięcia w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

    3.      dodać rozkruszony twaróg mieszać  1 min 30s/6 obr, pozdejmować kopystką ze ścianek

    4.      do zmiksowanej masy  dolewać delikatnie galaretkę nr 3 – 1 min 30s/3 obr. a po w laniu zwiększam do 6 obr.

    PRZELAĆ DO NACZYNEK I WSTAWIĆ DO LODÓWKI

     

    masa bananowa:

    1.      3 dojrzałe banany wrzucic do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" na 1 min/ 4 obr.

    2.    do zmiksowanej masy  dolewać delikatnie galaretkę nr 1 – 1 min 30s/3 obr. a po wlaniu zwiększam do 6 obr.

    PRZELAĆ DO NACZYNEK Z MASĄ SEROWĄ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI

     

    i na końcu galaretka nr 2 – sprawdzić w lodówce czy masa bananowa się już ścięła – zalać masę bananową

     

    I ZNOWU WSZYTSKO DO LODÓWKI

    dodatki: rodzynki, owoce, orzechy, itp wg własnego uznania

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Deserowy sernik na zimno

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?