3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem z kukurydzy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Krem z kukurydzy

  • 500 gramów kukurydzy, konserwowej
  • 1 mleczko kokosowe, 400 ml
  • 250 gramów wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 0,3 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 0,3 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 0,3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 szczypty kurkumy, mielonej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Dodaj 500 g kukurydzy z puszki
  2. Dodaj 1 puszka mleczka kokosowego
  3. Dodaj 250 g wody
  4. Dodaj 3 ząbki czosnku
  5. Dodaj 2 łyżki oliwy
  6. Dodaj 1 łyżeczka soli
  7. Dodaj pół łyżeczki imbiru
  8. Dodaj 0,3 łyżeczki pieprzu
  9. Dodaj 0,3 łyżeczki papryki ostrej
  10. Dodaj 0,3 łyżeczki papryki słodkiej
  11. Dodaj 1 szczyptę kurkumy (opcjonalnie)
  12. 11min/100 °C/Obroty wsteczne/obr. 2.5
  13. Zmiksować stopniowo zwiększając obroty 1 min/ obr. 8
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy