Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
zupa
- 0.5 czubate łyżeczki koncentratu warzywnego TM
- 150 g wody
- 1 łyżeczki cukru
- 1 szczypty soli
- 15 g koncentratu pomidorowego
- 300 g pomidorów, przekrojonych na pół
- 15 g oliwa z oliwek
- 30 g cebuli, przekrojonej na pół
- 0.5 ząbek czosnku
- 18 gramy śmietana, 12% tłuszczu
- 20 gramy słonecznik łuskany
- 12 gramy pietruszka, kędzierzawa, świeża
-
6
43min
Czas całkowity 18minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ząbek czosnku i cebulę, rozdrobnić 3 s/ obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- "Fermentowanie" Dodać oliwa z oliwek, dusić 2 min/ 100 st. C/ obr. 1.
- Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, rozdrobnić 3 s/ obr. 5.
- Dodać wodę i koncentrat bulionu, gotować 12 min/ 100 st. C/ obr. 2. Podawać na ciepło
- Wlej śmietane i zmiksuj "Miksowanie" 40s/obr.4-8. Podaj z posiekaną pietruszką i podprażonym na suchej patelni słonecznikiem
Sposób przygotowania zupy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać suszone przyprawy np. oregano, bazylię, tymianek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz