Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Lody z czerwonej fasoli
- 100 gramów śmietany 30 %
- 2 łyżki erytrytolu
- puszka czerwonej fasoli
-
6
2h 30min
Czas całkowity 2h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Jak to mówią potrzeba matką wynalazków.. u mnie była potrzeba czegoś słodkiego do kawy oraz potrzeba wykorzystania resztki śmietany. Tak powstały oto lody z czerwonej fasoli, które mogą być alternatywą na drugie śniadanie bądź podwieczorek.
1. Zakładamy motylek
2. Wlewamy śmietanę "Obroty wsteczne" 3, ubijamy do momentu aż będzie, aż się ubije( musimy podglądać przez otwór na miarkę). Dodajemy erytrytol/cukier/lub inny słodzik
3. Przekładamy do innego naczynia. Ściągamy motylek
4. Do naczynia miksującego wsypujemy odsączoną, opłukaną fasolę, ustawiamy "Obroty wsteczne" 8 i miksujemy przez 10 sek.
5. Na koniec ponownie zakładamy motylek, dodajemy do naczynia ubitą wcześniej śmietanę. Mieszamy "Obroty wsteczne" 4, przez 10 sek.
6. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny.
Jeżeli macie w domu hermatniki możecie je pokruszyć i również dodać do masy
smacznego
Lody z czerwonej fasoli
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Śmietania przed ubiciem powinna być mocno schłodzona.
Jeżeli nie zjecie lodów w ciągu 2 godzin po włożeniu do zamrażalki a lody będą bardzo twatde, odczekajcie chwilę i po okołu 5 minutach pokrojcie je na drobniejsze kawałki i zmiksujcie przez 10 sek "Obroty wsteczne" 10. Dodajcie trochę mleka lub śmietanki i wymieszajcie "Obroty wsteczne" 4 przez 10 sek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz