Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
- 500 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
- 3-4 cebula
- 1 pietruszka, seler
- sòl, pieprz, tymianek
- 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
- 50 gramów śmietany
- 1 kostek Bulionu warzywnego
- 40 gramów oleju z oliwek
- 1-2 marchwi
- 1 mały seler lub pół większego
-
6
30min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć marchew, pietruszkę, seler - rozdrobnić 5 sek / obr 5 następnie przełożyć do miseczki.
2. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule - rozrdrobnić: 5sek / obr 6 dodac oliwę i dusić 6 min / 100° / obr 1.
3. Dodac seler, marchew, pietruszkę dusić 6 min / 100 / obr. 2 "Obroty wsteczne"
4. Dodać bulion, dynie, pieczarki, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 2.
5. Dodac smietane: 2min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 2.
6. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15 min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy przelozyc do brytfanki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzu mnie równiez troszkę się...
u mnie równiez troszkę się rozgotowało...ale dodałam jajko,ser żółty i troszkę bułki tartej. zapiekłam jak w przepisie i wyszło całkiem przyjemne danie Dziekuje!
Jako samodzielne danie wydało
Jako samodzielne danie wydało mi się zbytnio "mamałygowe". Sosu wyszło zbyt duża ilość. Odlałam go, gdyż dłuższe duszenie zamieniłoby danie w zupełną papkę. To co pozostało wykorzystałam jako farsz do lazanii i wyszła przepyszna Polecam, ale raczej z makaronem
No i ser ztałam wTM jak i
No i ser ztałam wTM jak i dynię nie chciało mi się kroić.
Mi też smakowało ale dania
Mi też smakowało ale dania wega to nie dla mnie ., Dodałam smażoną kiełbase no i makaron. "Obiad smakował a na następny dzień był jeszcze pyszniejszy.
Dla mnie bomba, lekki, zdrowy
Dla mnie bomba, lekki, zdrowy i sycący obiad. Często zagości na moim stole