Czas przygotowania
13min
Czas całkowity
13min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 02/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 950 g ananasa, w kawalkach
- 2 papryczki chili czerwone, bez pestek, pokrojone w plasterki
- 500 cukru, zelujacego 2:1
- 50 g soku z cytryny
- 2 male paczuszkikwasku cytrynowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. ananasa wlozyc do naczynia miksujacego i 10 Sek./ obr.10 zmiksowac
2. dodoac pozostale skladniki i ok. 12 Min./ 100°/ obr. 2-3 gotowac
3. zrobic probe zelujaca inatychmiast przelozyc do sloikow wyplukanych goraca woda i dobrze zakrecic.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ooo, ciekawe połączenie: dużo cukru, dużo kwasku i jeszcze te papryczki!
Do czego wykorzystujesz taką konfiturę?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Magdusiu, czy masz zdjęcia tego dżemu? Jak on smakuje z tymi ostrymi papryczkami?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"