Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
13min
Czas całkowity
13min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

  • 950 g ananasa, w kawalkach
  • 2 papryczki chili czerwone, bez pestek, pokrojone w plasterki
  • 500 cukru, zelujacego 2:1
  • 50 g soku z cytryny
  • 2 male paczuszkikwasku cytrynowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. ananasa wlozyc do naczynia miksujacego i 10 Sek./ obr.10 zmiksowac

    2. dodoac pozostale skladniki i ok. 12 Min./ 100°/ obr. 2-3 gotowac

    3. zrobic probe zelujaca inatychmiast przelozyc do sloikow wyplukanych goraca woda i dobrze zakrecic.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konfitura ananasowa z chili

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 14, 2012 at 23:20

    Ooo, ciekawe połączenie: dużo cukru, dużo kwasku i jeszcze te papryczki!  tmrc_emoticons.) 

    Do czego wykorzystujesz taką konfiturę?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 14, 2012 at 23:02
    5.0

    Magdusiu, czy  masz zdjęcia tego dżemu? Jak on smakuje z tymi ostrymi papryczkami?tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"