- TM 5
Składniki
- 100 g buraka, obranego, pokrojonego na kawałki
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych
- 50 g cytryny, obranej ze skórki, wypestkowanej
- 10 g syropu z agawy, (opcjonalnie)
- 800 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dodać wodę i syrop , zmiksować 20 s/ obr 10
Przelać przez sitko do szklanki
Podawać po 30 minutach
(soku z buraków nie powinno pić się odrazu ze względu na jego składniki)
1. Buraki, jabłko cytrynę, włożyć do naczynia miksującego , zmiksować 10 s / obr 10
Porady
1. Z miąższu pozostałego w sitku zrobiłam ćwikłę. Dodałam 4 spore łyżeczki chrzanu ze słoiczka ( możecie dodać korzeń świeżego chrzanu zmiksowanego w TM ) oraz troszkę octu jabłkowego.
ZAPRASZAM NA SWOJEGO BLOGA://mojthermoswiat.blogspot.com/2015/09/sok-z-burakow-i-jabek.html
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
daję połowę porcji wody żeby nie był lurowaty!
W mojej ocenie przepis do modyfikacji. Wyszedł lurowaty napój a nie sok. Zdecydowanie za dużo w przepisie wody. Nie polecam
Dobry soczek.Ja zrobiłam z większej ilości jabłek i buraków i ponadto dosładzałam miodem.Dałam też sporo mniej wody a następnie po przelaniu przez sitko dodatkowo przecedziłam przez tetrę.Wyszedł super klarowny.Mój synek taki uwiebia.Zastanawiam się tylko ile postoi w lodówce.....?
Are you sure to delete this comment ?