Forum Soja -smaczna i zdrowa

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

5 odpowiedzi | Ostatni wpis

Love Elu soję należy dłuuuuuuugo moczyć  :)Dłużej niż fasolę. Moja koleżanka z gotowanej soi robi kotleciki. Ugotowaną soję,można trzymać w lodówce 2-3 dni i dodawać do różnych potraw i sałatek. Love

Pozdrawiam serdecznie Love


Dzięki Verciu  Smile Soję mam suchą i żółtą. Miałam nadzieję, że może nie trzeba jej moczyć, tylko z ziaren zrobić mąkę i cały przepis jednego dnia  Smile  Muszę coś pokombinować, bo to zdrowe a u mnie w szufladzie mieszka  Bigsmile  Dzięki, może któraś z dziewczyn coś jeszcze podpowie  Smile  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Elu, w jakiej postaci masz soje?  Soje uzywamy jak inne straczkowe.... fasole....itd.  Mozesz wiec robic, co  chcesz :)  Zupa "fasolowa", pulpeciki z samej soi, badz z miesem mielonym, pulpet nadziewany ( czym chcesz), vellutate, te ktòre ja czesto robie,  Jesli masz sucha soje ( masz zòlta czy czarna? ), moczysz ja najpierw w wodzie, na cala noc, jak fasole lub groch, a potem uzywasz :)  Gulasz, z dodatkiem soi, soja, jako salatka - ugotowana, potem doprawiona cebulka, olejem, pieprzem, sola, soja w sosie pomidorowym, risotto z soja, kluski.... Smile Smile

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            


Dziewczyny, szukałam dziś przez naszą wyszukiwarkę przepisu z soją i... nie znalazłam żadnego  Puzzled  Może macie jakieś sprawdzone przepisy? Mam od jakiegoś czasu 1 kg soji (dostałam  Smile ) i nie wiem co z niej zrobić. Może jakieś szybkie obiadowe danie?  Wink  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile