Forum Soja -smaczna i zdrowa
Elu soję należy dłuuuuuuugo moczyć :)Dłużej niż fasolę. Moja koleżanka z gotowanej soi robi kotleciki. Ugotowaną soję,można trzymać w lodówce 2-3 dni i dodawać do różnych potraw i sałatek.
Pozdrawiam serdecznie
Dzięki Verciu Soję mam suchą i żółtą. Miałam nadzieję, że może nie trzeba jej moczyć, tylko z ziaren zrobić mąkę i cały przepis jednego dnia Muszę coś pokombinować, bo to zdrowe a u mnie w szufladzie mieszka Dzięki, może któraś z dziewczyn coś jeszcze podpowie
Elu, w jakiej postaci masz soje? Soje uzywamy jak inne straczkowe.... fasole....itd. Mozesz wiec robic, co chcesz :) Zupa "fasolowa", pulpeciki z samej soi, badz z miesem mielonym, pulpet nadziewany ( czym chcesz), vellutate, te ktòre ja czesto robie, Jesli masz sucha soje ( masz zòlta czy czarna? ), moczysz ja najpierw w wodzie, na cala noc, jak fasole lub groch, a potem uzywasz :) Gulasz, z dodatkiem soi, soja, jako salatka - ugotowana, potem doprawiona cebulka, olejem, pieprzem, sola, soja w sosie pomidorowym, risotto z soja, kluski....
Dziewczyny, szukałam dziś przez naszą wyszukiwarkę przepisu z soją i... nie znalazłam żadnego Może macie jakieś sprawdzone przepisy? Mam od jakiegoś czasu 1 kg soji (dostałam ) i nie wiem co z niej zrobić. Może jakieś szybkie obiadowe danie?