thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

krem

  • 250 g mleka
  • 1/2 opakowania budyniu waniliowego, 30 g
  • 150 g miękiego masła
  • 60 g cukru pudru
  • 1 żółtko

babeczki

  • 250 g mąki
  • 2 żółtka, ugotowane
  • 125 g masła lub margaryny
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczki śmietany

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    babeczki
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić 1 min/obr. 3.

    2. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 min.

    3. Rozgrzać piekarnik do 180 *C

    4. Ciastem wypełniać cienko małe foremki i piec ok 30 min.

  2. krem
  3. 1. Do naczynia wlać mleko, dodać budyń, gotować 5 min/100*C/obr. 2, przełożyć do innego naczynia i wystudzić.

    2. Do naczynia włożyć masło, cukier i żółtko, wymieszać 1 min./obr. 3

    3. Założyć motylek i dodawać porcjami budyń 2 min/obr. 1

    4. Kremem wypełnić babeczki i udekorować owocami

Porady

Ciasto świetnie nadaje się również na ciasteczka, jest super kruche co jest zasługą ugotowanych żółtek. Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kruche babeczki

Wydrukuj:

Komentarze