Forum ucieranie jaj na parze?

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

5 odpowiedzi | Ostatni wpis
Grażyna Kamińska wrote:
LoveLove

Witaj Asiasw, do naczynia czyli kielicha TM zakladasz motylek, wkładasz jajka, cukier zamykasz pokrywę, ustawiasz parametry 5min/70*C/obr4 i ucierasz, Wody nigdzie nie wlewasz !!!!!!!!!! Gotowe

LoveLove

Życzę udanego wypieku

LoveLove

Asiasw, czy na pewno temperatura ma być 700*C ?????

Pozdrawiam serdecznie Grazyna ze Szczecina

LoveLove


Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Co do 700* C to jest to skopiowany fragment przepisu. Myślę, że autorka pomyliła się i chodzi o 70* C

Asia z Poznania

Asia z Poznania


Love Witaj Asiasw, do naczynia czyli kielicha TM zakladasz motylek, wkładasz jajka, cukier zamykasz pokrywę, ustawiasz parametry 5min/70*C/obr4 i ucierasz, Wody nigdzie nie wlewasz !!!!!!!!!! Gotowe Love   Życzę udanego wypieku Love

Asiasw, czy na pewno temperatura ma być 700*C ?????

Pozdrawiam serdecznie Grazyna ze Szczecina Love


Jestem nowym użytkownikiem termomixa i potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia fragmentu przepisu:

Założyć motylek. Do naczynia włożyć  jaja i  cukier, utrzeć na parze, 5 min./ 700C  / obr. 4.

Gdzie mam włożyć jaja i cukier?, bo rozumiem, że do naczynia głównego mam wlać wodę skoro ma to być ucieranie na parze. Proszę o szybką pomoc, bo jeszcze dziś chcę udowodnić domownikom, że zakup termomixa był trafiony

Asia z Poznania