Forum ucieranie jaj na parze?
Witaj Asiasw, do naczynia czyli kielicha TM zakladasz motylek, wkładasz jajka, cukier zamykasz pokrywę, ustawiasz parametry 5min/70*C/obr4 i ucierasz, Wody nigdzie nie wlewasz !!!!!!!!!! Gotowe
Życzę udanego wypieku
Asiasw, czy na pewno temperatura ma być 700*C ?????
Pozdrawiam serdecznie Grazyna ze Szczecina
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Co do 700* C to jest to skopiowany fragment przepisu. Myślę, że autorka pomyliła się i chodzi o 70* C
Asia z Poznania
Witaj Asiasw, do naczynia czyli kielicha TM zakladasz motylek, wkładasz jajka, cukier zamykasz pokrywę, ustawiasz parametry 5min/70*C/obr4 i ucierasz, Wody nigdzie nie wlewasz !!!!!!!!!! Gotowe Życzę udanego wypieku
Asiasw, czy na pewno temperatura ma być 700*C ?????
Pozdrawiam serdecznie Grazyna ze Szczecina
Jestem nowym użytkownikiem termomixa i potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia fragmentu przepisu:
Założyć motylek. Do naczynia włożyć jaja i cukier, utrzeć na parze, 5 min./ 700C / obr. 4.
Gdzie mam włożyć jaja i cukier?, bo rozumiem, że do naczynia głównego mam wlać wodę skoro ma to być ucieranie na parze. Proszę o szybką pomoc, bo jeszcze dziś chcę udowodnić domownikom, że zakup termomixa był trafiony