Forum Beza wylana na owoce (ciasto)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

33 odpowiedzi | Ostatni wpis

Hanna Gręda wrote:

agulinka wrote:

Mixi wrote:

rosa pojawia się dopiero po kilku godzinach Smile

beza już dopracowana mam sposób na nia Crazy Cooking  6 a co do rosy zgadzam się z Mixi u mnie mineło 2 godzinki i juz gdzie nie gdzie widac kropelki dziękuję z całego serca,kochana co ja bym bez ciebie zrobiła moja ty opiekunko:* Love Love Love Cooking  7 Cooking  7  

To podziel się Agnieszko swoim sposobem

Haniu tego nie mogę zrobić bo każdy ma inny piekarnik to wszystko jest zależne od niego poprostu zmniejszyłam temperature i dłużej przytrzymałam(nie zrobiłam jak w przepisie)obserwowałam ciacho przez piekarnik po raz kolejny robiłam tą metodą i jest super pianka wychodzi

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


agulinka wrote:

Mixi wrote:

rosa pojawia się dopiero po kilku godzinach Smile

beza już dopracowana mam sposób na nia Crazy Cooking  6 a co do rosy zgadzam się z Mixi u mnie mineło 2 godzinki i juz gdzie nie gdzie widac kropelki dziękuję z całego serca,kochana co ja bym bez ciebie zrobiła moja ty opiekunko:* Love Love Love Cooking  7 Cooking  7  

To podziel się Agnieszko swoim sposobem

Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.


A u mnie rosa się niestety nie pojawia  Aw Nawet następnego dnia


Hanna Gręda wrote:

:DAgnieszko spróbuj ja robiłam i wyszedł może beza byla troszkę klejąca ale jaka  rosa i smak . Tongue

zrobiony widoko oszałamiający Shock Shock Cooking  6

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Mixi wrote:

rosa pojawia się dopiero po kilku godzinach Smile

beza już dopracowana mam sposób na nia Crazy Cooking  6 a co do rosy zgadzam się z Mixi u mnie mineło 2 godzinki i juz gdzie nie gdzie widac kropelki dziękuję z całego serca,kochana co ja bym bez ciebie zrobiła moja ty opiekunko:* Love Love Love Cooking  7 Cooking  7  

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Mixi wrote:

rosa pojawia się dopiero po kilku godzinach Smile

Tak wiem, ale jeśli do zjedzenia ciasta, następnego dnia się nie pojawiła, to już później chyba też by się nie pojawiła Wink

 

 


marzka13 wrote:

aby beza nie opadała można również dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej do ubitej piany Smile

 

a wydaje mi sie ze opadła

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


rosa pojawia się dopiero po kilku godzinach Smile

Pozdrawiam Mixi


A ja już kilka razy robiłam sernik rosa i ani razu mi się nie orosił. Nie mam pojęcia dlaczego  Puzzled


aby beza nie opadała można również dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej do ubitej piany Smile

 


zarówno beza na jabłecznik jak i sernik zawsze mi wychodzi bez problemu - uważam, że to dzięki dobremu piekarnikowi Smile


Ja tez robilam i wyszedl bardzo smaczny :D robilam jeszcze jeden z ksiazki nazywa sie chyba sernik Fredzi jak dobrze pamietam, sprawdze dokladnie w domu, ale polecam bo wyszedl przepyszny :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


:DAgnieszko spróbuj ja robiłam i wyszedł może beza byla troszkę klejąca ale jaka  rosa i smak . Tongue

Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.


...bardzo proszę Smile

to teraz zadanie domowe...sernik rosa, tam też jest beza, można korzystać z książki  Cooking  7   dodatkowa ocena za zdjęcie  Smile

hmmm.... nie wiem czy podejme wyzwanie szkoda sera bedzie jak nie Aw Cooking  7 wyjdzie

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


...bardzo proszę Smile

to teraz zadanie domowe...sernik rosa, tam też jest beza, można korzystać z książki  Cooking  7   dodatkowa ocena za zdjęcie  Smile

BB


dzieki za info  Smile

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Aga bezy kleją się bo może zbyt krótko je suszyłaś. Nastawiamy piekarnik na 150 stopni, pieczemy 15 minut, następnie zmiejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy godzinę, można włączyć termoobieg. Wcześniej ubijamy pianę z  białek z cukrem 4 min na 50 stopniach obr 3. Jeśli chcesz się zupełnie pozbyć ciągnącej struktury dodajesz do białek łyżkę mąki ziemniaczanej...tak słyszałam, ale sama nie wypróbowałam, bo mnie takie ciągnące bardziej smakują.

Fajnie że bawisz się w gotowanie i odkrywasz nowe smaki Smile

ps: jak dla mnie szarlotka wygląda smakowicie Smile

BB


tez mi się wydaje że to wina temperatury musze sprobowac następnym razem zmniejszyc a prosze powiedzcie mi czemy bezy klejące są?

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Ja w połowie pieczenia zmniejszam tem.do 160st. a do ubijanej piany jeśli jajka są duże dodaję więcej cukru.


mam pytanie bezy klejace?stygły w piekarniku co mogło byc przyczyna?

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


nie odczekałam chwilke,wydaje mi sie że za długo 45min i 180st tak jest w ksiażce

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Czy po zakończeniu pieczenia od razu otworzyłaś piekarnik? Czasami otwarcie go bezpośrednio po pieczeniu może spowodować opadnięcie bezy.

Pozdrawiam Mixi


Agnieszko czekam na informację od innych użytkowników, może mają jakieś porady?

Pozdrawiam Mixi


już nie wiem boje się kolejne robić że znowu opadnie :(ale i tak pyszne było Smile

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Agnieszko, na zdjęciu masz małą warstwę jabłek i dużo kruszonki na bedzie, która mogła zbytnio ją obciążyć. Jabłecznik był wielokrotnie testowany i nie występowały takie problemy. 

Pozdrawiam Mixi


W takim razie jest błąd w ksiazce bo robilam wedlug niej,jablecznik z książki radość gotowania  Aw piekarnik jest nowy ma 6 miesiecy, na drugiej polce id dołu bylo pieczone

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Cooking  7 Agnieszko beza nie lubi wysokiej temperatury, dużo zależy od piekarnika i na jakiej wysokości (szynie) ustawiona jest foremka z ciastem. Love pozdrawiam Love


w każdym razie dziękuję za odpowiedź,spróbuje nastepnym razem krócej

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Aguś ciacho wyglada naprawdę pysznie Smile moze faktycznie za długo i może za duża temperatura Smile bo wiesz czasami piekarnik trzeba poznać i to z każdej strony, ja sie już o tym przekonałam wiele razy Smile Smile Smile Smile

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


tak robiłam z ksiązki  Aw ciasto pyszne ale cieszyłam się ze zobaczę ta część białą,wogóle po 30min pieczenia góra ciasta była zpieczona wydaje mi się że za bardzo a to miało byc 45min góra i dół tak wyglada

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

 


Aguś a robiłam ciasto z książki TM zy tu z przepisowni ????

Ja jak robię piane to zawsze wychodzi, ale trzeba uważać aby do białek ie dostało się choćby troszku żółtka, i czasami tez duzo zalezy od jajek Smile Smile no i czas ubjania białek tez jest ważny, ja dodaje jeszcze pod koniec ubjania szczyptę soli, łyzkę mąki ziemniaczanej  i cukier jak potrzeba Smile

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile


dziewczyny mam pytanie piekłam ciasto kruche z jabłkami i wylana beza 45min w piekarniku 180st i normalnie po wyjęciu beza mi opadła i nie widać tej białej części :(( :(( co sie mogło stac,dlaczego?robiłam wszystko według przepisu Aw :((

Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com