Forum CEBULA

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

10 odpowiedzi | Ostatni wpis

  

Mysle ze problem jest rowniez w gatunku cebuli, niektore sa poprostu ostre a niektore lagodne.


Ja dodaje też do cebuli soli Wink


Love Dzięki Dziewczyny za dobre rady Love


Właśnie szukałam odpowiedzi na takie pytanie ponieważ ja też miałam ten sam problem. Skorzystam i teraz będe siekać tylko schłodzoną cebule. :)


Chyba była to wina temperatury Smile teraz trzymam cebulę w lodówce i problem minął Smile Dzięki za rady Smile

zarza5


Temperatura powoduje gorzknienie cebuli, spróbuj z zimną cebulą, pamiętaj o suchym naczyniu, spróbuj zmniejszyć trochę obroty. Jeśli to nie pomoże dodaj odrobinę oliwy/masła. Mam nadzieję że to pomoże, ja nie mam tego problemu. 


TAK, zwykła cebula Smile

Nie, po krojeniu nożem jest wporządku tylko poTM staje się gorzka.

Pozdrawiam Cooking  10

zarza5


Dziwne. Surowa cebula gorzka?  Czy też jest gorzka po krojeniu nożem? To niemozliwe, żeby w TM zrobiła się gorzka. Shock

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Witam,

Ja mam problem z cebulą, która po poszatkowaniu (zmieleniu) zgodnie z książką staje się poprostu gorzka. Próbowałam już kilka razy, różne rodzaje cebuli i z różnych źródeł. Czy jest na to jakaś rada?? Dodam tylko, że cebula była ciepła z szafki a może powinna być schłodzona taka trzymana w lodówce??

Proszę pomóżcie.

 

zarza5