Forum CEBULA
Mysle ze problem jest rowniez w gatunku cebuli, niektore sa poprostu ostre a niektore lagodne.
Ja dodaje też do cebuli soli
Dzięki Dziewczyny za dobre rady
Właśnie szukałam odpowiedzi na takie pytanie ponieważ ja też miałam ten sam problem. Skorzystam i teraz będe siekać tylko schłodzoną cebule.
Chyba była to wina temperatury teraz trzymam cebulę w lodówce i problem minął Dzięki za rady
Temperatura powoduje gorzknienie cebuli, spróbuj z zimną cebulą, pamiętaj o suchym naczyniu, spróbuj zmniejszyć trochę obroty. Jeśli to nie pomoże dodaj odrobinę oliwy/masła. Mam nadzieję że to pomoże, ja nie mam tego problemu.
TAK, zwykła cebula
Nie, po krojeniu nożem jest wporządku tylko poTM staje się gorzka.
Pozdrawiam
Dziwne. Surowa cebula gorzka? Czy też jest gorzka po krojeniu nożem? To niemozliwe, żeby w TM zrobiła się gorzka.
Witam,
Ja mam problem z cebulą, która po poszatkowaniu (zmieleniu) zgodnie z książką staje się poprostu gorzka. Próbowałam już kilka razy, różne rodzaje cebuli i z różnych źródeł. Czy jest na to jakaś rada?? Dodam tylko, że cebula była ciepła z szafki a może powinna być schłodzona taka trzymana w lodówce??
Proszę pomóżcie.