Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Wegańska pasta śródziemnomorska
- 150 gramy orzechów nerkowca
- 2-3 ząbki ząbka czosnku
- liście bazylia, świeża
- pomidory, suszone, w zalewie
- sól, do smaku
- pieprzu, mielonego, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Składniki: 150g nerkowców + Woda , Suszone pomidory z zalewy, 2-3 ząbki czosnku, Świeża bazylia, Sól, pieprz Wykonanie: 1. Nerkowce zalać wodą i moczyć przez noc. Odcedzić, przepłukać. Odstawić. 2. Zmiksować pomidory, czosnek, zioła 5 sek./obr. 6 3. Dodać nerkowce i miksować ok. 30 sek./obr. 8. Dolać stopniowo wody, gdy pasta jest zbyt "sucha" i powtarzać proces. 4. Gotowe! Smacznego 🙂♥️
Porady
Przepis wprowadziłam za zgodą autorki :
Anna Czech
https://www.facebook.com/thermomixparty
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?