thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Wegańska pasta śródziemnomorska

  • 150 gramy orzechów nerkowca
  • 2-3 ząbki ząbka czosnku
  • liście bazylia, świeża
  • pomidory, suszone, w zalewie
  • sól, do smaku
  • pieprzu, mielonego, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki: 150g nerkowców + Woda , Suszone pomidory z zalewy, 2-3 ząbki czosnku, Świeża bazylia, Sól, pieprz Wykonanie: 1. Nerkowce zalać wodą i moczyć przez noc. Odcedzić, przepłukać. Odstawić. 2. Zmiksować pomidory, czosnek, zioła 5 sek./obr. 6 3. Dodać nerkowce i miksować ok. 30 sek./obr. 8. Dolać stopniowo wody, gdy pasta jest zbyt "sucha" i powtarzać proces. 4. Gotowe! Smacznego 🙂♥️

Porady

Przepis wprowadziłam za zgodą autorki :
Anna Czech
https://www.facebook.com/thermomixparty

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wegańska pasta śródziemnomorska

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy