Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

  • 1 słoiki dżem z czarnej porzeczki
  • skórka i sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżek chrzanu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 0,1 litry czerwonego wina
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżek kandyzowanej skórki pomarańczowej, niekoniecznie
  • 1 łyżek kandyzowanej skórki z cytryny, niekoniecnie
  • Sól, cukier, według uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Umieścić wszystkie składniki w naczyniu miksującym, ustawić 30s/obr.9-10, następnie przetrzeć przez gęste sitko (ma mieć konsystencję ketchupu).

    Używać do pieczonych mięs - smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos a'la cumberland

Wydrukuj:

Komentarze