Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 13/04/13
zmieniono dnia: 13/04/13
Składniki
- 1 słoiki dżem z czarnej porzeczki
- skórka i sok z 1 pomarańczy
- 1 łyżek chrzanu
- 2 łyżeczki musztardy
- 0,1 litry czerwonego wina
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżek kandyzowanej skórki pomarańczowej, niekoniecznie
- 1 łyżek kandyzowanej skórki z cytryny, niekoniecnie
- Sól, cukier, według uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Umieścić wszystkie składniki w naczyniu miksującym, ustawić 30s/obr.9-10, następnie przetrzeć przez gęste sitko (ma mieć konsystencję ketchupu).
Używać do pieczonych mięs - smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ja również uważam ,że sos palce lizać ,pozdrawiam koleżankę
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Miałam zapytać skąd ta dziwna nazwa?
Moja droga Małgosiu50 - rewelka ,potwierdzam, ale proszę o ładne zdjęcie sosiku
A tak poważnie mówiąc to sos superkowy i warto go zrobić .Polecam
Pozdrawiam Małgosię50
Próbowałam na pokazie- suuuuuuper sos, wszystkie smaki przenikają się i każdy wyczuwalny jest osobno.... Na pewno niebawem zrobię go, bo jest boski!!!
dziękuję za przepis Pani Małgosiu