Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Sos Curry-Mango
- 1 cebula dymka, Ok.30gr
- 20 gramów masła
- 300 g mango, moze byc mrozone, lekko odmrozic przed użyciem1
- 1 łyżki curry, mielonego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 250 g wody
- 1 kostki Bulionu warzywnego, moze byc pasta warzywna zrobiona w Thermomixie
- 200 g gęstej śmietany
- sól,pieprz do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebule dymkę wrzucić do naczynia miksującego
5sek/ obr.5
za pomocą kopystki zsunąć za ścianki na dno naczynia.
Dodać masło, 2Min/ 100Stopni/ Obr.2 zeszklić.
Dodać świeże lub lekko rozmrożone mango.
3min/ 100 Stopni/ Obr.2 zagotować.
Dodać Curry, sok z cytryny, wodę i kostkę warzywną.
Gotować 8Min/100 Stopni/ Obr.2
Dodać śmietanę, 2Min/100Stopni/ Obr.2
następnie
10sek/ Obr.5 zmiksować.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.... Ale nie koniecznie ponieważ curry bywa bardzo ostre...zależy od producenta.
Porady
Curry w proszku bywa różnie ostre, dlatego ostrożnie przy ostatecznym doprawianiu.
Curry Madras jest dosyć ostre.
Curry indian jest troszkę słabsze.
Do sosu pasuje Spagetti, ale również kurczak,indyk z ryżem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze