
- TM 31
Składniki
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziolowego
- 2 łyżki platkow drozdzowych, to nie sa drozdze piekarskie - to sa drozdze odzywcze ktore mozna nabyc w sklepie ze zdrowa zywnoscia
- 1 szczypty pieprz kajenski
- 1/3 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 łyżki cebuli sproszkowanej
- 1 łyżeczki soli, najlepsza himalajska ale jesli nie macie to moze byc zwykla jodowana lub morska
- 2 łyżki soku z cyryny
- 3 łyżeczki agaru, wegetarianska zelatyna
- 300 g migdały, blanszowane
- 400 g gorącej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zblanszowane migdaly zalewamy zimna woda i odstawiamy je na noc do lodowki
Nastepnego dnia odlewamy wode, migdaly umieszczamy w naczyniu, dodajemy goraca wode i calosc dokladnie miksujemy 2min, obroty 6-8.
Zakladamy motylek i dodajemy reszte skladnikow w kolejnosci. Ustawiamy nasz TM na 5min, 80 stopni, obroty 2-3.
Gotowa mase przekladamy do naczynia - najlepiej szklane lub ceramiczne oplukanego zimna woda. Wygladzamy i jeszcze ciepla nakrywamy folia spozywcza i przyklepujemy reka dla wyrownania. Zostawiamy do wystudzenia a nastepnie umieszczamy w lodowce. Po zastygnieciu wyjmujemy na talez i mozemy kroic.
Pycha
Porady
Przepis nie jest moj, ale przetestowalam go i ten serek nie serek jest na prawde przyszny! Smakowal nawet miezozercom
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Kasiu, dziękuję za super przepis.
Podesłałam go wegance, która robiła i się nim zajadała
Niestety zdjęcia nie zdążyła zrobić
Ale następnym razem wstawię
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Niestety w tej chwili to chyba tylko pusty talerz moglabym sfotografowac - jak bede robic nastepnym razem to podrzuce
Ciekawy pomysl na ser
dodaje do wyprobowania
i gratuluje przepisu
a masz moze zdjecie potrawy - fajnie by bylo zobaczyc jak to wyglada
pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję