Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
12h 7min
Czas całkowity
12h 7min
porcja/porcje/porcji
15 plaster/plastry/plastrów
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziolowego
  • 2 łyżki platkow drozdzowych, to nie sa drozdze piekarskie - to sa drozdze odzywcze ktore mozna nabyc w sklepie ze zdrowa zywnoscia
  • 1 szczypty pieprz kajenski
  • 1/3 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżki cebuli sproszkowanej
  • 1 łyżeczki soli, najlepsza himalajska ale jesli nie macie to moze byc zwykla jodowana lub morska
  • 2 łyżki soku z cyryny
  • 3 łyżeczki agaru, wegetarianska zelatyna
  • 300 g migdały, blanszowane
  • 400 g gorącej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Zblanszowane migdaly zalewamy zimna woda i odstawiamy je na noc do lodowki

  2. Nastepnego dnia odlewamy wode, migdaly umieszczamy w naczyniu, dodajemy goraca wode i calosc dokladnie miksujemy 2min, obroty 6-8.

  3. Zakladamy motylek i dodajemy reszte skladnikow w kolejnosci. Ustawiamy nasz TM na 5min, 80 stopni, obroty 2-3.

  4. Gotowa mase przekladamy do naczynia - najlepiej szklane lub ceramiczne oplukanego zimna woda. Wygladzamy i jeszcze ciepla nakrywamy folia spozywcza i przyklepujemy reka dla wyrownania. Zostawiamy do wystudzenia a nastepnie umieszczamy w lodowce. Po zastygnieciu wyjmujemy na talez i mozemy kroic.

    Pycha

Porady

Przepis nie jest moj, ale przetestowalam go i ten serek nie serek jest na prawde przyszny! Smakowal nawet miezozercom tmrc_emoticons.D

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ser weganski z migdalow

Wydrukuj:

Komentarze