Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Składniki na przecier
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 gramów Pomidorów krojonych
- 1/2 cebuli
- 1/2 łyżeczki soli drobnej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszybkie składniki dajemy do "Blokada naczynia miksującego" miksujemy 15sek/8 .Ustawiamy 30-40 min/varoma obroty "Obroty wsteczne" 2.Na pokrywę naczynia dajemy koszyczek.Rozlewamy do słoików i odwracamy do góry dnem.Gotowe.
Przecier pomidorowy
Porady
Można dodać zioł 5 min przed końcem gotowania jak ktoś lubi.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przecier przepyszny, szkoda że tak mało wychodzi z jednej porcji
Przecier pyszny, ale niestety kipiało, więc trzeba pilnować
Ralf:Zgadza się trzeba obserwować i dostosować obroty.Bo pomidory mamy różne
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Witam!
Po kolejnym sorcie limy i teście przepisu wydaje mi się że wystarczy zmienić obroty w początkowej części gotowania na 1 lub 1,5 oczywiście aby nie wykipiała nam tak wspaniała zawartość gdyż każda kropla na wagę złota.
Pozdrawiam wszystkich!
Witam!
Mam TM5 i przy ustawieniu waroma cęść zawartości wykipiało / wprowadziłem modyfikację i ustawienie czasu jak w przepisie natomiast temperatura co ok 5min od 90* w górę aż do pozycji varoma /można też minimalnie zmniejszyć obroty. Pozatym super.
Pozdrawiam Wszystkich Termomiksiaków.
Bardzo prosty, właśnie zrobiłam z nadmiaru pomidorów.
Cieszę się ze smakuje dobrze jest robic z pomidorów typ LIMA.Pozdrawiam
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Trzeba pilnować żeby nie kipiało, obroty lepiej zmniejszyć na 1. Ale przecier bardzo dobry
super przepis! zrobiam bez cebuli i czosnku bo moje dzieci wybrzydzają. poza tym rewelacja. być może gatunek pomidora ma znaczenie - ja robiłam z limy. wyszedł gęsty, aksamitny i w pięknym kolorze. POLECAM!!!
Polecam, zrobiłam dzięki temu przepisowni 20 słoiczków