- TM 31
Składniki
PASTA
- 1 szczypty czarny pieprz, (świeżo mielony)
- 1 szczypty soli
- 1 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczki majeranku
- 4 suszone śliwki
- 1 puszki fasoli czerwonej, (lub 1,5 szklanki ugotowanej)
- 30 g olej do smażenia
- 1 goździk
- 1 ziele angielskie
- 1 jałowiec
- 2 liście laurowe
- 2 cebule
- 1/4 szklanki wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebule przeciąć na połówki, zmiksować 10s/obr. 4-5, dodać:
- liść laurowy
- jałowiec
- ziele
- goździk
- olej
Dusić na Varoma 4,5min.
Wyłowić z cebulki: ziele, jałowiec, goździk, liść laurowy
Odcedzić fasolę.
Dodać do cebuli:
- fasolę
- śliwki
- majeranek
- sos sojowy
- sól
- pieprz
- wodę
Zmiksować 8s/obr. 4
Doprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać też kilka kropli sosu sojowego więcej. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, obowiązkowo na dobrym chlebie i z kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO
Pasta z czerwonej fasoli
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
ciekawa - coś innego warto spróbować
Pycha szybko i łatwo
super
Are you sure to delete this comment ?