Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
8h 2min
Czas całkowity
8h 2min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

na krem

  • 110 g orzechów macadamia, surowych, całych
  • 350 g suszonych moreli, bez pestek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Morele oraz orzechy namoczyc na noc w wodzie.

  2. Odsaczone morele i orzeczy umiescic w TM i blendowac 1min./obr.9. Sprawdzic konsystencje, zebrac wszystko ze scianek i powtorzyc czynnosc.

    Podawac jako sos do swiezych owocow.

    Smacznego

Porady

Przepis pochodzi z ksiazki "Rawlicious. Raw food recipes for everyday!" wydanej Australia 07/2012

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem morelowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 25, 2014 at 11:27
    5.0

    Świetny przepis. Troszkę go zmodyfikowałam... Zamiast drogich orzechów macadamia dodałam nasze włoskie i łyżkę oleju kokosowego. Mazurek z tym kremem był świetny! Dzięki za przepis Kasiu tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • września 20, 2013 at 13:23

    Mysle, ze jesli nie sa solone to pewnie tak, a w zwiazku z tym ze i tak trzeba je moczyc to chyba i solone moga byc (przeciez wode i tak sie odlewa) - sama nie wiem (mozna sprobowac na polowie ilosci badz jednej trzeciej, zeby w razie co za duzo pieniedzy nie stracic) tmrc_emoticons.;)

  • września 19, 2013 at 21:28

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Kasiu taka szkoda, że u Nas surowych orzechów macadamia ze świeczką szukać (chyba, że źle szukam) - bardzo je lubie , ale pierony są strasznie drogie pomimo że kupuje je w Makro. Ciekawi mnie czy z takimi no nie całkiem surowymi też byłby smaczny taki krem ? Jak myślisz ?tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> 

Are you sure to delete this comment ?